Despre noi

  Biblioteca Târgoviște, Filială a Bibliotecii Municipale B. P. Hasdeu reprezintă un centru informațional și de socializare pentru comunitatea municipiului Chișinău și, în primul rând, a sectorului Buiucani, încurajează și susține libertatea de cunoaștere prin asigurarea accesului liber la informații pentru toți rezidenții sectorului fără limite de vârstă, sex, limbă, orientare religioasă, politică, condiție socială, fizică sau capacitate intelectuală. La moment, colecţia Filialei Târgoviște conţine peste 44 de mii de publicaţii din toate domeniile, o parte (aproximativ 39%) din ele fiind donate de târgovişteni. Cele mai multe donații țin de domeniile beletristică, socio-politic, cultură, artă, critică literară, ştiinţe exacte, management, informatică ș.a..

      31 august 1995. Moment important: Contractul de colaborare a fost semnat de către Lidia Kulikovski, fostul director general al BM „B.P.Hasdeu” şi fostul directorul al Bibliotecii Judetene Ion Heliade Rădulescu, Victor Petrescu. Deschiderea a avut loc în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea naţională Limba noastră. A fost concepută pentru a servi o importantă zonă a oraşului (sectorul Buicani), cu mulţi elevi şi studenţi, alături de o delegaţie a oficialităţilor dâmboviţene și demnitari ai capitalei basarabene (printre care Mihail Gheorghe Ciubotaru, ministrul culturii, Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor, Serafim Urecheanu, primarul Chişinăului, Ion Ungureanu, vicepreşedinte al Fundaţiei Culturale Române, dar şi a numeroşi oameni de cultură, scriitori, artişti cunoscuţi) a fost onorantă, dătătoare de speranţa că s-a realizat un lucru temeinic, ce va dăinui în timp.

La cea de-a 20-a aniversare Biblioteca Târgovoşte a fost renovată, ne bucurăm că putem împărtăşi bucuria unei schimbări de design interior. A fost echipată cu instrumente de ultimă oră pentru ca vizitatorii să se simtă bine, vizitând biblioteca. E important ca toate lucrurile ce ne înconjoară să fie funcţionale. Designul de interior, de bună calitate, a devenit un manifest, un formator de frumos. Aceasta ne va oferi posibilitatea de a explora principiile şi stilurile care stau la baza amenajării spaţiului interior pentru noua generaţie de utilizatori. Bibliotecile publice trebuie să fie un mediu ce încurajează dezvoltarea emoţională, intelectuală şi socială a adolescenţilor.

https://filialatargoviste.wordpress.com/desprehttps-filialatargoviste-wordpress-com-2019-01-07-activitatea-bibliotecii-targoviste-prin-prizma-celor-sapte-componente-ale-bibliotecii-moderne/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s