Cine sunt Trollii?

Trollii sunt indivizi cu trăsături pasiv-agresive, care trăiesc mai mult o viață interioară, experimentând îndoiala de sine în situații de comunicare directă. … Și provoacă  utilizatorii de pe Internet, compensând astfel lipsa propriilor emoții și impresii în comunicarea virtuală.

Ce sunt trolii de pe Internet?

Dacă ați fost pe internet pentru o perioadă de timp, probabil ați dat de un troll la un moment dat. Un troll pe internet este cineva care face declarații intenționate inflamatoare, grosolane sau supărătoare online pentru a obține răspunsuri emoționale puternice la oameni sau pentru a conduce conversația în afara subiectului. Ele pot veni sub mai multe forme. Majoritatea trolilor fac acest lucru pentru propria lor distracție, dar alte forme de trolling se fac pentru a împinge o anumită agendă.

Cum ar trebui să le manipulez?

Cel mai clasic adagiu despre trolling este „Nu hrăniți trolii”. Trolii caută răspunsuri emoționale și găsesc provocarea amuzantă, așa că răspunsul lor sau încercarea de a le dezbate îi vor face doar să trolească mai mult. Ignorând complet un troll, vor deveni probabil frustrați și vor merge în altă parte pe internet.

Ar trebui să încercați tot posibilul să nu luați în serios nimic din troli. Indiferent cât de prost se comportă, amintiți-vă că acești oameni petrec nenumărate ore neproductive încercând să-i înnebunească pe oameni. Nu merită timpul tău din zi.

Dacă un troll devine spam sau începe să înfunde un fir, puteți opta și pentru a le raporta echipei de moderare a site-ului. În funcție de site-ul web, există șanse să nu se întâmple nimic, dar ar trebui să vă ajutați să îi descurajați activ de la trolling pe acea platformă. Dacă raportul dvs. are succes, troll-ul poate fi suspendat temporar sau contul lor poate fi interzis în totalitate.

Analiza trolilor de internet și a tipologiilor acestora

Trolling-ul este motivat de sexism, umilință, rasism și dorința de a răspândi zvonuri și minciuni. În general, există două tipuri de troli. Primul acționează din plictiseală. Încearcă să creeze situații amuzante sau înșelătoare pentru a obține o creștere a cuiva. Al doilea este flamerul. Acest tip de troll are alte motivații, cum ar fi dorința de răzbunare, gelozia sau simpla dorință de a face rău sau de a dezechilibra pe cineva.

Mai mult de un studiu arată că trolii de pe Internet pot petrece până la 70 de ore pe săptămână online, deranjând oamenii. Pot distruge vieți întregi, deoarece le lipsește empatia și un cerc social semnificativ.

În medie, trolii sunt bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani. Trollii înșiși spun că îi face să se simtă bine să înnebunească pe altcineva. Acest stimulent îi motivează și îi face fericiți.

Aaron Balick, care este un cunoscut psihoterapeut și expert în social media, explică faptul că narcisismul, machiavelismul și psihopatia sunt în spatele fiecărui troll. Această revelație este serioasă și foarte importantă de reținut.

Cum te poți apăra împotriva trolilor de pe Internet?

Nimeni nu este imun la a fi hărțuit de un troll. Cu toate acestea, cel mai alarmant și demn de remarcat legat de trolling este că se comportă ca un agent chimic infecțios. Acest lucru se datorează faptului că nu știm – De ce un troll provoacă o reacție la alte persoane. După comentariul inițial al trollului, o întreagă armată de oameni pare să vină din lemn pentru a spune lucruri și mai rele. La urma urmei, trollii știu cum să-i tragă pe ceilalți în luptă. Asta pentru că, cu cât este mai extremă opinia sau insulta, cu atât impactul este mai mare și cu atât mai multă dezbatere va fi.

Oamenii spun adesea că un troll va muri dacă încetezi să-l hrănești. Se hrănesc din propriul ego și din impactul emoțional pe care îl au asupra celorlalți. De aceea, mulți oameni aleg să nu răspundă la un troll. Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, cineva va cădea întotdeauna pradă jocului trollului. Pentru că, chiar dacă rămâi tăcut, trolii îi amintesc pe toți ceilalți și creează un fel de luptă între mini-trolli.

De aceea trebuie să vorbim și să raportăm trollii de pe Internet.Trolling-ul este ilegal și se pedepsește cu închisoarea. Dacă sunteți victima unui trolling, nu aveți timp de pierdut. Nu ezitați să raportați persoana care vă hărțuiește.

Libertatea de exprimare este un element ce trebuie luat în calcul, însă dreptul de a spune aproape orice pe rețelele sociale nu înseamnă că persoanele care fac aceste lucruri nu sunt obligați să răspundă pentru acțiunile lor. Astfel, abuzul online de acest fel va fi pedepsit .

Sursa: https://ro.larafornm.com/internet-trolls-aggression-3347

Enachi Ludmila, Bibliotecar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s