Cărți despre știință pentru copii

Ceea ce știm este o picătură. Ceea ce nu știm este ca un ocean (Isaac Newton)

Științele nu sunt decât ochii muncii (Mihai Eminescu)

Antrenează-ți creierul /Joel Levy; trad.: Ioana Pricop. – București: Litera, 2015

Zi de zi, creierul nostru trebuie să facă față la nenumarate provocări, de la amintirea codurilor PIN până la citirea unei hărți sau rezolvarea unui puzzle. Această carte prezintă un program intensiv de imbunatățire a memoriei și a abilităților cognitive pentru a te ajuta să faci față unor astfel de provocări atunci când apar. Veți citi peste 300 de tehnici și exerciții de memorie, inteligență și creativitate.

Știința / Tom Jakson; trad.: Ggraal Soft. – București: Litera, 2016

Un ghid vizual sclipitor despre lumea fascinantă a fizicii, chimiei și biologiei. Vezi cum știința medievala a dus la descoperirea prafului de puscă. Descoperă ce se gasește într-un atom. Află cum au evoluat dinozaurii.

101 mari experimente științifice / Neil Ardley, trad: Aloma Ciomizgă – Mărgărit, – București: Litera, 2016

Poți face știința distractivă cu 101 experimente palpitante, explicate pas cu pas, sigure și ușor de pus în practică acasă.  Creează un vulcan cu ingrediente din bucătărie.  Uită-te după colț cu o cutie de lapte.  Observă cum își găsește o plantă în creștere drumul prin labirint. Explorează aceste proiecte fascinante pentru a da viață universului științei!

Enciclopedia vizuală a copiilor: Științe / Sparrow, trad: Sanda Albu, – Prut, 2019

Descopera lumea științelor naturale cu ajutorul acestei enciclopedii vizuale cuprinzătoare. Plină de date surprinzătoare și fotografii uluitoare, aceasta carte este întroducerea perfectă, într-o maniera prietenoasa ți atragătoare, în lumea științei.
Sunt prezentate aici cele mai recente descoperiri din diverse domenii: fizica, biologie, anatomie, chimie, geologie, astronomie.

Femei în știință. 50 de femei temerare care au schimbat lumea / Rachel Ignotovsky; trad. Din lb. engleză: Alexandra Florescu; Il.:Rachel Ignotovsky. – București: Nemira Publishing house, 2018

Carte educativă, minunat scrisă și ilustrată, aduce în prim-plan contribuțiile a 50 de femei notabile în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), din Antichitate și până azi. Acest volum, plin de ilustrații unice și fascinante, conține și infografice pe teme importante precum echipamentul de laborator, procentul femeilor care lucrează în domeniile STEM și un glosar științific ilustrat.

Educația STEM. Descoperă tehnologia / Nick Arnold, trad: Iustina Bandol – București: Litera, 2018
Descoperă cum functionează un furnal, cum se obține hârtia, cum merg bicicletele, cum se schimbă greutatea în spațiu, cum să detectezi undele magnetice și multe altele!
În această carte plină de informații și de realități fascinante vei gasi 30 de experimente uimitoare și vei învăța să rezolvi o mulțime de probleme practice.

Antrenează-ți minte! Superjocuri cu numere / Lisa Regan; trad.: Mihaela Banu – București: Litera, 2018

Ești gata: Să te aventurezi în necunoscutul labirinturilor matematice? Să joci diverse jocuri cu numere care te provoacă și îți pun mintea la contribuție? Să îți dezvolți abilitățile de a rezolva exercțtii complexe într-un mod plăcut? Atunci această carte este perfectă pentru tine! Vei găsi în ea o mulțime de activități și jocuri distractive care îi antrenează pe toți micii matematicieni și pe copiii curiosi, în căutare de noi provocări.

Descoperă spațiul / Daynes Katie, trad: Diana – Maria Trăncuță, – București, 2018

Carte cu peste 50 de clapete și o broșură cu Hărțile cerului. Ce este în spațiu? Cum a apărut spațiul? Și de unde știm despre el? Poți afla, într-un mod interactiv, secretele fascinante ale universului nostru, de la începutul timpului până la viitoarele misiuni spațiale.

365 de activități științifice / Minna Lacey, dr. Lisa Gillespie și Lucy Bowman; trad.: Graal Soft. București: Editura RAO, 2015

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce este pâinea plină de găuri, cum arată ADN-ul sau dacă îţi poţi face propriul curcubeu, atunci această carte este pentru tine. Cuprinde o mulţime de experimente uşoare, dar palpitante, astfel încât să poţi descoperi ceva nou în fiecare zi.

Activități pentru copii isteți. Tehnologie / Catherine Bruzzone; Trad.: Iustina Bandol – București: Litera, 2018

Tehnologia este știința pusă în practică. Citind explicațiile simple și rezolvând activitățile captivante de pe fiecare pagină, micii specialiști vor afla mai multe despre ceea ce-i interesează. Prin abordarea clară și atrăgătoare a unor subiecte serioase, această carte STEM dezvoltă pasiunea pentru științele exacte și creativitatea naturală a copiilor.

Prima mea carte de educație financiară: Economii șI investiții / Soto, trad: Antonia Gîrmacea – București, 2018

 În Prima mea carte de educație financiară, Nico și Carol vor merge cu tine într-o călătorie minunată. Așa vei afla cum au apărut primele bancnote și monede, deoarece banii nu vin din cer și nici nu se pregătesc precum covrigii. Îți vor arăta ce înseamnă să faci economii și să investești, cum să stabilești un buget, ce profesioniști ne vor ajuta să investim bine și să nu lăsăm monstrul inflației să ne mănânce economiile. Prin intermediul unor explicații simple, exemple, curiozități și al unor ilustrații inspirate, vei înțelege cuvintele pe care le auzi în fiecare zi de la părinți și care, acum, nu știi ce înseamnă.

Știința distractivă / Daniel Tatarsky; trad.: Dian – Maria Trăncuță. – București: Didactica Publishing House, 2018

Ştiinţa distractivă este plină de trucuri interesante, uşor de învăţat şi greu de uitat, dar şi de informaţii ştiinţifice! Această carte se adresează copiilor care vor să exploreze lumea fantastică a ştiinţei şi în afara sălii de clasă. Unele experimente le poţi face singur, altele sub supravegherea unui adult, folosind materiale simple, uşor de procurat. Ce poate fi mai interesant decât ora de chimie desfăşurată la tine acasă, în care experimentezi Extinctorul din cană, sau ora de fizică, impresionându-ţi prietenii cu Oul din sticlă sau Lemnul tăiat de hârtie.

Activități pentru copii isteți. Știința / Sam Hutchinson: Trad.: Iustina Bandol – București: Litera, 2018

Micii oameni de știință vor fi cu siguranță atrași de MARILE idei din această carte. Citind explicațiile simple și rezolvând activitățile captivante de pe fiecare pagină, vor descoperi o mulțime de fenomene studiate de știință – de la magnetism la tipurile de energie care pun lumea în mișcare. Prin abordarea clară și atrăgătoare a unor subiecte serioase, această carte STEM dezvoltă pasiunea pentru științele exacte și inteligența nativă a copiilor.

Enciclopedia puștilor: cartea experimentelor științifice: ferbe gheață, plutește pe apă, măsoară gravitația – experimentează lumea înconjurătoare / Tom Robinson; trad. De Radu Timnea. Ed. a 2-a. – Pitești: Paralela 45, 2018

Cu Enciclopedia puștilor: Cartea experimentelor științifice, tot ce trebuie să faci e să aduni câteva obiecte aflate la îndemâna oricui și poți recrea zeci de experimente uimitoare, testate și recomandate de copii din toată lumea. Tom Robinson, profesor de liceu, îți arată cum să-ți extinzi orizonturile științifice – de la biologie la chimie, fizică și astronomie.

Cartea marilor descoperiri / James Brown, Richard Platt; trad. din engleză de Lidia Dumitru. – București; Hunanitas, 2018

Cine a inventat becul? Dar sateliții? Sau internetul? Sunt computerele la fel de inteligente ca oamenii? Unde am fi astăzi dacă înaintașii noștri n-ar fi descoperit cum se poate măsura timpul ori dacă n-ar fi inventat motorul cu ardere internă? Datorită inteligenţei, creativităţii şi tenacităţii omeneşti sunt eradicate boli grave, se descoperă noi regiuni din galaxie… iar telefoanele devin pe zi ce trece mai performante. Explorează cele mai mari invenţii şi descoperiri ale lumii în paginile minunat ilustrate ale acestui atlas şi află cum ți-au schimbat şi continuă să îți schimbe viaţa!

Experimente fascinante cu magneți și electricitate / text: Paula Navarro; Angels Jimenez; il.: Bernadette Cuxart; trad: Antonia Gîrmacea. – București, 2018

Cu ajutorul experimentelor din această carte veți învăța ce este electricitatea, care materiale sunt conductoare și care sunt izolatoare, ce sunt câmpurile magnetice și  cum se comportă ele, precum și alte concepte care sunt direct legate de obiectele pe care le aveți acasă, pentru că în zilele noastre trăim într-o lume care depinde de electricitate.

Experimente suprinzătoare  cu sunete / text: Paula Navarro; Angels Jimenez; il.: Bernadette Cuxart; trad: Antonia Gîrmacea. – București, 2018

Experimentele prezentate în această carte pot fi făcute acasă sau la școală. Cartea explică ce este sunetul, cum se produce și cum se transmite. Copiii se vor distra descoperind știința din spatele lucrurilor mici din viața de zi cu zi.

Experimente incredibile cu reacții chimice / text: Paula Navarro; Angels Jimenez; il.: Bernadette Cuxart; trad: Antonia Gîrmacea. – București, 2018

 Cu ajutorul experimentelor din această carte veți învăța ce este electricitatea, care materiale sunt conductoare și care sunt izolatoare, ce sunt câmpurile magnetice și cum se comportă ele, precum și alte concepte care sunt direct legate de obiectele pe care le aveți acasă, pentru că in zilele noastre trăim într-o lume care depinde de electricitate.

Experimente magice cu lumină și culoare / text: Paula Navarro; Angels Jimenez; il.: Bernadette Cuxart; trad: Antonia Gîrmacea. – București, 2018

 Experimentele din această carte explică ce este lumina și din ce este compusă, calea parcursă de lumină pentru a ajunge la ochii noștri, fenomenul de refracție, ce este iluzia optică și cum se creeaza, cum se formeaza culorile și modul în care lumina soarelui afectează viețile noastre.

Vă invităm la lectură științifică,

#cudragdestiinta

Violeta Lisnic, șef sector

2 gânduri despre „Cărți despre știință pentru copii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s