Cele mai frumoase cărți despre animale

În fiecare an, pe 4 octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor, ziua tuturor acelor fiinţe care ne înfrumuseţează viaţa.

         Ziua Mondială a Animalelor este o zi specială dedicată vieţii animalelor şi legăturii noastre cu ele. Această sărbătoare recunoaşte locul pe care animalele îl au în viaţa noastră, atât cele de companie, care ne sunt alături şi ne aduc bucurie în fiecare zi, cât şi toate celelalte animale de pe Pamînt, care nu sunt în preajma noastră, dar au nevoie de noi.

Iniţiată în 1931 la Florenţa (Italia), ca modalitate de a face cunoscută situaţia speciilor aflate în pericol, Ziua Mondială a Animalelor a ajuns cu timpul sa fie celebrată pretutindeni pe glob ca zi a tuturor animalelor.

Dacă sunteţi în căutare de cărți cu animale pentru copii iată câteva recomandări care sper să vă fie utile.

Te invităm cu noi într-o călătorie în lumea animalelor.

Migrația elefanților / Laura Marsh; trad.: Graal Soft. – București: Litera, 2016

  Copiii sunt foarte curioși să descopere lumea din jur, iar curiozitatea este o motivație puternică pentru lectură. Carțile Nțional Geographic din colecția „Învăț să citesc” îi ajută să afle informații interesante despre lumea în care trăim, în timp ce deprind tainele cititului. Acumularea cunoștințelor prin intermediul lecturii, esentială pentru performanța scolară, îi va motiva pe tinerii cititori să învețe să citească și le va hrăni dorința de a citi mai mult.

Ce știm despre animale: O călătorie captivantă pentru a descoperi animalele terei : 7-12 ani/ trad. din it.: Rodica Chiriacescu; cop: Sarah Bocconi. – Chișinău: Arc, 2015

Ce știm despre animale este o enciclopedie bogat ilustrată care îi va ajuta pe copii să afle secretele și curiozitățile lumii animale. O călătorie distractivă pentru a descoperi noi specii de animale și mediile pe care le populează!

Animalele: Marea mea carte de întrebări și răspunsuri / trad. din eng.: Alexandra Fenoghen Chișinău: Arc,2016

Câți oameni sunt pe pământ? Dar câte specii de animale? De ce toamna cad frunzele? Care este cea mai înaltă cascadă?
Trebuie doar să ridici clapetele pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele, la fel de fascinante. Explorează lumea și găsește răspunsul la fiecare întrebare cu ajutorul acestei cărți care îți oferă explicații interesante despre planeta Pământ.

Cum se adaptează animalele la mediul lor / Pavla Hanackova; trad. din eng.: Adrian Ciubotaru; il.: Linh Dao. – Chișinău: Arc, 2019

De ce animalele deșertului au urechile mari și blana deschisă la culoare? Pinguinii sunt înconjurați de zăpadă și de gheață, dar de ce nu le este frig? Pot animalele trăi la poalele unor munți stâncoși? Sigur că da! Natura a făcut în așa fel ca fiecare specie să se poată adapta cât mai bine la mediul ei ambiant.
Te invităm cu noi într-o călătorie în lumea animalelor. Te vei scufunda în adâncul oceanelor, vei pătrunde în junglele multicolore și vei urca pe vârful munților, dar oriunde vei merge, vei descoperi animale și plante care prosperă în habitatele lor. Totodată, vei afla și cum animalele se adaptează la mediu pentru a-și trăi viața în siguranță și confort.

Animalele: întrebări și răspunsuri pentru prichindei: Cu peste 30 de clapete / trad. din eng.: Alexandra Fenoghen. – Chișinău: Arc,2018

Peste masura de curiosi, copiii pun intrebare dupa intrebare. In aceasta carte veti gasi raspunsul la unele dintre cele mai frecvente intrebari despre animale: de ce cangurii  au un buzunar pe burtica? sau de ce urla lupii? Explicatiile clare si distractive de sub clapete vor stimula, cu siguranta, curiozitatea prichindelului dumneavoastra.

Irene și Bruno descoperă unde locuiesc animalele / Alejandro Algarra; trad.: din engl.: Alexandra Fenoghen; il.: Roccio Bonilla. – Chișinău: Arc, 2018

Ai vrea sa stii cum arata „casele” in care traiesc diferite animale? Oare locuiesc intotdeauna in cuiburi, barloguri si vizuini, pe care le construiesc singure, sau profita si de locurile pe care le asigura natura? Bruno si sora lui Irene doresc sa stie totul despre locurile unde traiesc animalele. Insoteste-i in aceasta calatorie pentru a afla cum arata si cum sunt construite cuiburile, barlogurile, vizuinile, impletiturile si musuroaiele si vei invata, totodata, o multime de lucruri despre alte categorii de adaposturi in care traiesc animalele. Cartea include un ghid pentru parinti, care contine nenumarate informatii si curiozitati.

Irene și Bruno descoperă simțurile animalelor / Alejandro Algarra; trad.: din engl.: Alexandra Fenoghen; il.: Roccio Bonilla. – Chișinău: Arc, 2018

Cum văd, aud, miros, gustă și pipăie animalele? Oare simțurile lor sunt la fel ca ale noastre sau sunt diferite? În lumea animalelor există numai cinci simțuri sau mai multe? Irene și Bruno sunt foarte curioși și vor să știe totul despre simțuri. Permite-le să te îndrume și însoțește-i în această încredibilă călătorie, în care vei afla răspunsul la întrebări pe care probabil că ți le-ai pus și tu.
Cartea include un ghid pentru părinți, care conține nenumărate informații și curiozități despre simțurile animalelor.

Prima mea carte. Animale; – București: Litera, 2018

Această carte cu animale viu colorate îi va ajuta pe micuți să-și îmbogășească vocabularul și să-și dezvolte abilitățile de vorbire prin asocierea cuvintelor cu imagini.

Descoperim lumea animalelor împreună cu Ghidușel: texte, poezii, ghicitori, proverb, jocuri / resp. ed.: Ala Bujor; il.: Estela Răileanu. – Ed. A 2-a. – Chișinău : Epigraf, 2017

Cartea vă propune să-l însoţiţi pe Ghiduşel în lumea animalelor, unde va afla, prin intermediul unor scurte texte informative, al poeziilor, ghicitorilor, proverbelor şi al activităţilor ludice, diverse lucruri interesante despre vieţuitoare. Fiecărei fiinţe i se acordă în medie două pagini: viermele de mătase, lăcusta, greierul, cărăbuşul, licuriciul, albina, vulpea, zebra, pisica, câinele, ursul de diferite specii, inclusiv panda, şoarecele, cangurul, cămila, ariciul, broasca, ţestoasa, căluţul-de-mare, melcul, rândunica, barza, cioara, vrabia, raţa, papagalul, pinguinul sunt animalele ale căror aspect, comportament, mod de trai sunt descrise într-un limbaj accesibil şi pe gustul copiilor.

Totul despre animalele de companie; trad.: Iuliana Ionescu. – București: Litera, 2016

Descoperă o mulțime de informații, fotografii și jocuri cu animale simpatice! Joacă-te cu un porcușor de Guineea, distrează-te alături de cățeluși și află totul despre animalele de companie! Cum au început oamenii să crească animale de companie? Cum comunică animalele și cum se joacă? Fă cunoștință cu animale de companie dintre cele mai diverse, de la papagali la cățeluși, de la pisicuțe la țestoase și pești! Răspunde la întrebările de la final și află ce animal de companie ți se potrivește. Apoi testează-ți cunoștințele! Ai știut totul? Super! Acum ești pregătit să ai propriul animăluț de companie! În seria „Totul despre” fiecare carte conține peste 100 de ilustrații, informații, curiozități, hărți și infografice, o diagramă ilustrată, galerie de imagini, comparații surprinzătoare, o fotografie din culise, glosar interactiv și multe altele.

Totul despre felinele mari; trad.: Iuliana Ionescu. – București: Litera, 2016

Caută prada prin savane, prin junglă și în munți! Pornește la vănătoare alături de lei, tigri și gheparzi! Află informații despre viața și habitatele felinelor. Observă diferențele dintre felinele domestice și cele sălbatice, apoi testează-ți cunoștințele! Ai știut tot? Perfect! Acum ești expert in domeniul felinelor mari!

Dragi copii!
   Sperăm ca aceste cărți vor reuși să trezească în voi pasiunea pentru literatura care are un rol atât de important în formarea personalității, în promovarea valorilor umane! Vă dorim lectură plăcută!”

Violeta Lisnic, șef spațiu copii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s