SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII ȘI INOVAȚIEI 2021, EDIȚIA A 7-A, LA FILIALA „TÂRGOVIȘTE”

În SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII ȘI INOVAȚIEI 2021, ediția a 7-a, (15-21 aprilie), am fost puși în fața a trei probe: FESTIVALUL POSTCARD-URILOR, REVISTA BIBLIOTECII, POVEȘTI CU UTILIZATORI. Au fost doar trei, dar foarte consistente. Până a ne încerca forțele creative, am primit inițiere de la facilitatorii Svetlana Gumeni, Doina Vicol, Maria Pilchin, Corina Rezneac, Angela Borș și Liliana Juc, care, la rândul nostru, am fost călăuziți de către formatorul Lidia Kulikovski. 

 În prima și a doua zi, ne-am lansat în crearea cărților poștale, care aveau ca subiect ziua bibliotecarului și a sărbătorilor pascale. Colegele Violeta Lisnic, Natalia Minciună s-au implicat activ realizând cele mai originale, nostime, colorate postcard-uri, astfel intrând ritmic în FESTIVALUL POSTCARD-URILOR.

 La provocarea nr. 2 am răspuns cu un nou produs digital pentru comunitatea de cititori REVISTA BIBLIOTECII „TÂRGOVIȘTE – CETATE A SPIRITUALITĂȚII ROMÂNEȘTI”, care a fost prezentată sub formă de fotografii, dar și video. Conceptul de grafică, text –  Liliana Juc, design, aranjarea în pagină – Marta Moiseev. Am optat pentru rubrici cu caracter informativ, care după părerea noastră ar fi utile și interesante deopotrivă. De aceea, am inițiat paginile Despre noi, Echipa noastră, Ecolectură, Gânduri din cărți, Diverse. Această probă ni s-a părut un pic mai dificilă prin complexitate, dar care ne-a dat elan, ne-a tatonat terenul pentru viitorul număr, mai inspirat poate, acumulând de acum și un pic de experiență.

 Pentru cea de a treia probă POVEȘTI CU UTILIZATORI am venit cu povestea reprezentată în benzi desenate de către cititoarea fidelă Andreea Jangă, iar al doilea produs a fost „Povești cu și despre utilizatori sau Utilizatori cu povești” (autoare Liliana Juc), o istorie frumoasă despre legătura de suflet dintre bibliotecar și cititor.

 La final de probe creative, am lansat în mediul virtual provocarea „Pandemiile de-a lungul istoriei”, pe care am inițiat-o în cadrul unei lecției publice („Rolul personalităților în realizarea actului Unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918”, invitați Viorel Bolduma, lector universitar, Facultatea de Filologie și Istorie, UPS „Ion Creangă” din Chișinău), pe care, am păstrat-o premeditat pentru SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII ȘI INOVAȚIEI 2021, ediția a 7-a.

 În SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII ȘI INOVAȚIEI 2021, ediția a 7-a, ne-am resuscitat energia creativă și inovativă pentru a realiza produse digitale utile, sperăm binevenite pentru cititori, demne de-a fi promovate în mediul online. În această perioadă, am făcut schimb de bune practici, ne-am umplut de experiență, am cizelat unele abilități de lucru, am descoperit, am învățat ceva nou prin metoda comparației cu alți colegi sau produse, ne-am consolidat forțele creative.

Impact „SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII ȘI INOVAȚIEI 2021”, EDIȚIA A 7-A (15-21 aprilie)

Provocarea nr. 1 (Ziua întâi și a două) – Festivalul postcard-urilor.

6 postări

1756 vizualizări 

443 interacțiuni 

33 distribuiri

131 like-uri

8 comentariu

Provocarea nr. 2 (19 aprilie) – REVISTA BIBLIOTECII: „Târgoviște – cetate a spiritualității românești”.

2 postări

398 vizualizări 

222 interacțiuni 

9 distribuiri

32 like-uri

1 comentarii

Provocarea nr. 3 (21 aprilie) – „POVEȘTI CU UTILIZATORI”.  „Povești cu și despre utilizatori sau Utilizatori cu povești”

1 postări

912 vizualizări 

134 interacțiuni 

10 distribuiri

9 like-uri

0 comentarii

Provocarea nr. 3 (21 aprilie) – „POVEȘTI CU UTILIZATORI”. O poveste reprezentată prin benzi desenate de către Andreea Jangă.

1 postări

122 vizualizări 

37 interacțiuni 

3 distribuiri

8 like-uri

2 comentarii

„PANDEMIILE DE-A LUNGUL ISTORIEI”. 

1698 vizualizări

12 distribuiri

188 interacțiuni

22 like-uri

0 comentarii

Liliana JUC, Șef Filială

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s