NIMIC MAI SIMPLU DECÂT … O POVESTE

Din ideea de a aduce povestea în casa fiecărui copil a venit un mare proiect – Povestea de seară pe facebook. Spațiul Copii este transformat în fiecare lună în studiou de filmare a poveștilor teatralizate. Am format și echipa de lucru: regia de sunete, asistent platou, decorator și operator, regizor și narator. Este un joc, doar că e unul rezultativ, cu produse majore, ne unim forțele în crearea unui frumos altceva, unde obișnuitul cedează locul neobișnuitului. Elementele de decor sunt confecționate tot de bibliotecarii pasionați. Păpușile de deget, păpușile de mână, constituie un mare arsenal de artefacte, astfel, îl punem și mai mult în valoare. Poveștile prind viaţă în acest studiou improvizat în incinta bibliotecii și în fiecare marţi, la opt seara, pe pagina de facebook a instituţiei apare câte un nou filmuleţ.

 S-a întors Povestea de seară, – zic unii părinții! Frumoasă idee, ne încurajează alții, tocmai potrivită pentru timpul nostru. Am vrea să vorbim despre povestea de seară? De unde va venit ideea? Cine este inițiatorul ei? Cum faceți? Ce povești alegeți pentru a fi narate? Câte povești aveți de acum montate / filmate? – aceastea erau întrebările reporterilor. Atenția sporită a televiziunilor, este cel mai grăitor impact al acestui proiect. Am înțeles că facem cevadiferit nu numai după reacțiile vizitatorilor paginii de facebook, părinților care-și exprimau uimirea și mulțumirea atunci când veneau la bibliotecă, dar și după interesul pe care l-am provocat în mass-media.

Selectăm povești scurte, dar cu profunzime, povești cu tâlc, care excelează prin povețe și sunt interesante atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Acest serviciu ne face să ajungem și mai repede la inima cititorului și să demonstrăm că arta povestirii este indispensabilă chiar în era tehnologizării.

Povestea de seară pe Facebook, devenit serviciu WEB, reprezintă un brand al bibliotecii Târgoviște!

Liliana JUC, șef Filială

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s