NOTA LUDICĂ ÎN SERVICIILE BIBLIOTECII „TÂRGOVIȘTE”

   Aranjarea altfel a spațiului, combinarea inedită a culorilor, organizarea neordinară a expozițiilor de carte, expunerea artefactelor, „primenirea” la sezon a emblematicei cortine, conferă un spirit ludic și conturează nota teatrală a bibliotecii Târgoviște. Elementul jocului îl găsim în toate serviciile acestei filiale. Enumerăm, aici, Ecolectura, Teatrul de păpuși Bibliopicii, Învățăm să creăm povești digitale, Meșterița, Micii europeni, TabCreativ, Povestea de seară pe facebook.

    În cazul serviciului Ecolectură ne asumăm responsabilitatea de a crea un cadru relevant cărții care este pusă în discuție la unul dintre atelierele literare.

  Workshop-urile Exerciții de plasticitate a mânilor, Exerciții de sincronizare, Conducerea păpușii, Conducerea păpușii respectând caracterul personajului, Păpușa sunt eu! Exerciții de dicție sunt jocuri ale învățării, așa deprindem dibăcia mânuirii unei marionete. Toate păpușile Teatrului Bibliopicii sunt creații handmade. Am început printr-un joc creând prima păpușă „ia să văd ce va ieși?”. Am izbutit, am continuat, a urmat a doua, a treia, mai  multe. Astăzi, avem o colecție de păpuși. 

 Meșterița dezvoltă abilități practice. Parcă ne-am juca de-a croitorașii, de-a păpușarii, de-a creatorii de suveniruri, și, în urma acestor activități ludice rezultă adevărate opere de artă.  

  Serviciul Învățăm să creăm povești digitale este un joc de-a regizorul și scenaristiul. Familiarizați cu programul de creare şi editare video Windows Live Movie Maker și cu programul de înregistrări audio Audacity, fiecare poate să-și spună povestea, să devină vedetă peste noapte. 

 Micii europeni însuşesc de manieră ludică informaţiile noi. Universul Europei este descoperit într-un mod interactiv, prin organizarea jocurilor de creativitate: Cel mai bun ghid turistic, Cel mai frumos drapel, etc.

 Spațiul Copii este transformat în fiecare lună în studiou de filmare a poveștilor teatralizate. Este un joc, doar că e unul cu produse majore, elaborăm povestea de seară pe care o plasăm pe facebook.

 Notă teatrală și elementul ludic din spațiile și serviciile bibbliotecii sunt o modalitate de a servi comunitatea altfel.

Liliana JUC, șef Filială

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s