Cărți noi pentru dezvoltarea copiilor

1.Regan, Lisa. Antrenează-ți mintea! Superjocuri de memorie. București, 2018. pag.96

Bogată în activități și jocuri de memorie, care cultivă capacitatea de concentrare și atenția la detalii, această carte le este dedicată tuturor copiilor care adoră provocările. Studiile demonstrează importanța jocurilor pentru dezvoltarea memoriei este mama învățăturii pentru că întărește căile neuronale. Memoria trebuie exersată până când „intră în reflex”. Astfel, bagajul de cunoștințe poate fi accesat oricând eficient și rapid.

2. Carter, Phil. Enigme logice: peste 150 de teste ingenioase pentru antrenarea minții. București, 2018 pag. 224

Această carte conține o colecție ingenioasă de peste 150 de jocuri ale minții pentru a-ți testa inteligența în moduri pe care nu le-ai crezut posibile! Diverse tipuri de probleme de logică au fost incluse pentru a te asigura că activitatea creierului nu ia pauză. Cartea nu urmează o schemă strictă, încât nu vei ști niciodată ce provocări îți rezervă fiecare pagină. Puzzle-urile sunt atractive și variază de la simplu la dificil – creatorii Mensa provoacă prin fiecare test și mințile cele mai ascuțite. Cu ajutorul enigmelor interesante și captivante, copiii exersează și își dezvoltă inteligența, spiritul de observație și capacitatea de concentrare. Toate aceste prin joc și voie bună!

3. Allen, Robert. Enigme și ghicitori: peste 100 de enigme provocatoare vizual, de logică și cu numere. București, 2018 pag. 224

Creată de expertul Mensa Robert Allen, această carte este o colecție de puzzle-uri uimitoare concepute special ca să îți pună la încercare puterea de a gândi logic. Poți să te relaxezi cu ghicitori amuzante care îți vor da, totodată de gândit. Dacă dorești, poți profita pentru a transforma această activitate într-una de familie, poți încerca să îi implici și pe copii și chiar pe bunici într-un joc antrenat în care să vă întreceți pe sine cu răspunsurile pe care le considerați de cuviință. O carte pentru copii isteți!

4. Jocuri matematice pentru copii isteți. București, 2018 pag. 101

Cu peste 100 de exerciții matematice această carte este o provocare a minții. Cartea îți oferă o mulțime de jocuri matematice pentru copii, menite să îți demonstreze că, într-adevăr, matematica poate fi o știință pe cât de exactă, pe atât de distractivă! Teste și enigme matematice, calcule aritmetice mentale, piramide de numere, sudoku, sunt noțiuni pe care cei mici și le pot însuși cu usurință folosind aceste jocuri matematice! Jocurile matematice au rol esențial în stimularea abilităților logice ale celor mici, ajutându-i să facă diverse corelații și analogii, pregătindu-i, de fapt pentru asimilarea unor cunoștințe de bază pentru dezvoltarea lor.

5. Jocuri ale minții pentru copii isteți. Bucurețti, 2018 pag. 101

Cartea de față conține peste 100 de exerciții menite să îți testeze creierul. Această carte vă va pune mintea la contribuție și va crește cheful de distracție Jocuri ale minţii. Testează-ți agerimea minții în joacă! Cele peste 100 de jocuri creative și amuzante din această carte îți vor pune negreșit creierul la treabă și îți vor spori istețimea.Pune-ți mintea la contribuție cuvinte încrucițate, sudoku, bătălii de nave, exerciții pentru memorie și aventurează-te în labirinturi. Verifică apoi dacă ai răspuns corect urmărind răspunsurile de la sfârșitul cărții.

6. Verthe, Valentin. Spune-mi!: Așa deci! Cartea cu lucruri incredibile de povestit prietenilor. București, 2018 pag. 110

Această carte răspunde la aproape 200 de întrebări pe care ți le pun toți copiii ți la care adulții nu au mereu răspunsurile pregătite! Cartea Așa deci! propune 200 de răspunsuri la întrebări serioase sau mai ușoare, cotidiene sau amuzante. Fiecare copil ajunge la acea vârstă minunată când începe să se intereseze de lumea înconjurătoare, copleșindu-vă cu o groază de întrebări: Ce animal nu bea apă niciodată?, Care este organul din corpul tău care nu crește?, Unde se află primul oraș complect ecologic din lume?, Există combustibil în coajă de portocală?, De ce se deplasează furnicile în șir indian? Din această enciclopedie vei afla multe informații noi și utile despre știință, corpul omenesc, animale și trucuri prin ele îți vei testa cunoștințele.

7. Prevot, Pascal. Spune-mi despre Egiptul Antic! București, 2018 pag. 108

Această carte oferă răspunsuri la peste 200 de întrebări pe care și le pun copiii despre Egiptul Antic și la care adulții nu au explicațiile pregătite! În această enciclopedie copiii pot să descopere istoria Egiptului Antic. Copiii vor găsi răspunsuri la diferite întrebări: De ce egiptenii antici sunt desenați din profil?, De ce mumiile au măști?, Cine a spart nasul Sfinxului?, Toți egiptenii știau să citească?, Cum numărau egiptenii anii?, Ce simbolizează piramidele? Fiecare pagină este creată pentru a stimula imaginația și curiozitatea. O carte de descoperit singur…sau în familie.

Violeta Lisnic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s