Provocarea verii, Grupul VI: analize și sinteze

Ultimul grup al Programului Provocarea verii a avut multe teme și ateliere de creații interesante. Grupul al VI-lea a descoperit misterele universului nostru, al corpului uman și au învățat câte ceva despre chimie și experimente. În prima zi ne-am cunoscut cu copiii noi și am discutat temele agendei pentru cele două săptămâni. Orice zi a provocării era însoțită cu multe jocuri energizer pentru copii. De asemenea, participanții la sfârșit au fost premiați cu diplome pentru participarea lor în cadrul acestui program.

JURNALUL ACTIVITĂȚILOR:

12.08. Formarea noului grup. Prezentarea agendei. Copiii au citit despre planete, au descoperit multe lucruri fascinante despre ele, precum: cea mai mare și cea mai mică planetă a Galaxiei noastre, ce sunt inelele lui Saturn, de ce Venus este de o culoare roșie, ce e cu pata lui Jupiter etc. Au creat și desenele planetelor studiate.

13.08. Participanții s-au familiarizat despre cele 88 de constelații, fiecare a lecturat legenda constelației sale zodiacale. Copiii au încercat să găsească constelațiile învățate pe harta cerului.

13.08. Cu ajutorul aplicației Sky Map de pe tabletă sau telefon mobil, noi am descoperit poziția actuală a planetelor și a stelelor pe cer.

14.08. Copiii au aflat despre corpul uman și importanța fiecărui organ, funcțiile sistemului circulator, respirator, digestiv, structura scheletului și a mușchilor.

14.08 Inspectoratul de Poliție s. Buiucani a venit cu câteva recomandări privind prevenirea furturilor de copii, furturilor din buzunare, poșete și genți.

14.08. Atelier de creație: confecționăm inele în formă de inimă și creăm scheletul uman în miniatură.

15.08. Am citit despre eclipsele de soare și lună, am descoperit ce sunt echinocțiile și solstițiile. Copiii au privit cerul prin telescop și binoclu.

15.08. Atelier de creație: Desenăm eclipsele de soare și lună în diferite etape.

19.08. Împreună cu copiii am citit despre originile vieții pe Pământ și am descoperit dinozaurii.  Făcând o călătorie în era dinozaurilor am făcut cunoștință cu diferite tipuri de dinozauri și unde locuiau ei. Am aflat despre cauzele dispariției acestora și ne-am cunoscut cel mai mare și cel mai mic dinozaur, precum și cel mai periculos.

19.08. Atelier de creație: Copiii de data aceasta au creat dinozauri din plastilină și le-au confecționat din hârtie.

20.08.  Am făcut cunoștință cu Cartea Roșie a Republicii Moldova. Astăzi, am citit despre păsările pe cale de dispariție în țara noastră. Împreună cu copiii am identificat factorii limitativi și am descoperit rolul păsărilor în natură.

20.08. Atelier de creație: Am creat păsări în tehnica origami și am desenat păsările pe cale de dispariție.

21.08. Copiii au citit despre plantele din Cartea Roșie a Republicii Moldova și au învățat cum să prețuiască vegetația pe cale de dispariție.

21.08. Participanții au creat o compoziție florală prin tehnica origami și au studiat mai detaliat plantele cu ajutorul lupei.

22.08. Copiii au citit despre elementele chimice și au descoperit cum se produc cele mai interesante reacții chimice. După lectură, au privit eruperea unui vulcan.

22.08. Atelier de creație: Toți participanții au elaborat postere tematice cu subiectele cele mai interesante pe care au studiat în aceste două săptămâni.

Moiseev Marta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s