Provocarea verii, Grupul V: analize și sinteze

Grupul al V-lea a avut o agendă destul de bogată în diverse activități, unde au fost incluse: lectura, cunoașterea și creația. În prima zi, participanții din grupurile anterioare au prezentat celor noi veniți sau reveniți, activitățile din acest program, unele informații acumulate, momentele memorabile. Am făcut cunoștință cu noii membrii ai grupului V prin lectură, propunându-ne curiozități din volumul „Spune-mi câte?!”. La fel, nu a lipsit nici momentul premierilor celor din grupurile anterioare.

Ziua voluntarului la Biblioteca „Târgoviște”, care a avut loc marți, 30 iulie, a creat memorii de neuitat pentru participanții atelierilor. Copiii au descoperit cu ajutorul voluntarilor mai multe lucuri frumoase prin partea lor aplicativă: arta fotografiei, povestea săpunului, arta picturii, arta croșetării. Împreună au crescut performanța explorării și creației.

JURNALUL ACTIVITĂȚILOR:

29.07. Formarea noului grup. Prezentarea agendei

30.07. Ziua Voluntarului. Participanții au făcut cunoștință cu arta fotografiei, povestea săpunului, arta picturii, arta croșetării, cu ajutorul voluntarilor.

01.08. Citim despre hartă. Am descoperit istoria hărții și am făcut cunoștință cu diferite tipuri de hărți. Am descoperit harta online pe tabletă și telefon, cu ajutorul aplicației Google Earth. 

05.08. Importanța apei. Copiii au citit despre apă și au descoperit importanța ei pentru viața de pe planeta noastră, după au elaborat postere despre necesitatea apei în viața nostră. 

06.08. Mările și oceanele. Am descoperit mările și oceanele de pe Terra. În cadrul atelierului de creație am confecționat delfini și pești din hârtie.

07.08. Transportul maritim. Copiii au citit despre istoria primului mijloc de transport pe apă, și au descoperit alte tipuri de transporturi maritime.

07.08. Ateliere de creație: Confecționăm semne de carte; Bărcuțe din hârtie; Jocul mozaic.

08.08. Curiozități din lumea subacvatică. Copiii s-au informat despre lumea din adâncurile oceanelor.

08.08. Participanții din grupul V au elaborat postere tematice cu toate temele descoperite pe parcursul acestor două săptămâni.

Moiseev Marta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s