Provocarea verii, Grupul IV: analize și sinteze

Agenda Grupului IV a fost una, de altfel, ca și pentru grupurile precedente bazate pe lectură, cunoaștere, creație.

Descoperă scriitorii de pe strada bibliotecii tale: Mihail Garaz – scriitorul și ecologistul! Acesta a fost genericul zilei de luni, 15.07, pe care l-am realizat prin mărturiile unei contemporane și vizita la casa poetului. După prezentarea scriitorului Mihail Garaz prin amintirile doamnei Lidia Trofăilă, prietenă de familie, am mers într-o expediție la casa cu plăcuță comemorativă, unde a locuit scriitorul și la Răstignire, monument ridicat în semn de recunoștință și un veșnic omagiu adus de către vecinii de bloc. Grupul IV, din Programul estival „Provocarea verii”, au aflat mai multe despre „Drepturile și obligațiile copiilor” cu Diana Mazniuc, studentă USM, facultatea de drept. A fost o oră foarte informativă, dar și interactivă, atractivă prin conținut, organizare și desfășurare. Am descoperit mai multe despre publicitate și tipurile ei și legislația în domeniu cu Carolina Juc, specialist în Relații Publice. Am înțeles ce înseamnă formula AIDA, conotația semantică a cuvântului „a reclama” și utilizarea corectă a acestuia, deosebirea dintre publicitatea organică și sponsorizată, influența și utilitatea publicității, etc. Un alt moment important a fost Sărbătoarea de finalizare a serviciului „Micii europeni”. Am parcurs cele însuște pe parcusul a 8 ședințe: întrebări /răspunsuri, concursul de erudiție „Ce știm despre Europa?”, o trecere în revistă a țărilor și capitalelor din UE, ne-am amintit de monstruleți, jocuri preferate ale copiilor, curiozități, tradiții și obiceiuri din diferite state europene, etc. 

Participanții grupului IV s-au ales cu noi cunoștințe, impresii, diplome.

JURNALUL ACTIVITĂȚILOR:

15.07. Descoperă scriitorii de pe strada bibliotecii tale: Mihail Garaz – scriitorul și ecologistul!

16.07. Participanții la Programul estival „Provocarea verii”, au aflat mai multe, mai juste lucruri despre „Drepturile și obligațiile copiilor” cu Diana Mazniuc, studentă USM, facultatea de drept. A fost o oră foarte informativă, dar și interactivă, atractivă prin conținut, organizare și desfășurare

17.07. Micii europeni au săvârșit o călătorie lungă, de recapitulare, prin joc, hartă, lectură, prezentări orale susținute de către unii participanți. Așadar, am parcurs prin statele baltice, scandinave, balcanice, central europene, est-europene, etc. 

17.07. Atelier de creație: Creăm suveniruri cu simboluri marine. (Lucru în grup: cei mai mari creează suveniruri marine, ei lucrează cu clei ferbinte, cei mici confecționează animăluțe din materiale naturale și plastelină)

18.07. Revistă bibliografică: Prezentăm și descoperim Cărți noi pentru tine!

18.07. Master-class Tehnici de pictură în pastel. Prezintă: Andreea Jangă.

22.07. Recapitulare prin lectură, joc, întrebări /răspunsuri 

23.07. Forme ale publicității și legislația în domeniu. Prezintă: Carolina Juc, specialist în Relații Publice.

24.07. Sărbătoarea de finalizare a serviciului „Micii europeni”. Concurs de erudiție Ce știm despre Europa?!

25.07. Grupul IV. Celebrarea suceselor.

Liliana JUC, șef Filială

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s