Ringul intelectual în baza cărții „Un secret în Los Angeles” de Doina Postolachi, din cadrul Programului de lectură Chișinăul citește

 Ringul intelectual în baza cărții „Un secret în Los Angeles” de Doina Postolachi, din cadrul Programului de lectură Chișinăul citește, s-a desfășurat la Filiala Târgoviște pe data de 17 mai 2019, ora 14:00. Aici, s-au întrunit filialele sectorului Buiucani: Alba Iulia, Visarion Bielinski, Onisifor Ghbu, Târgoviște. Activitatea a fost moderată de Liliana Juc, șef filială.

Au participat la ring 10 cititori (cunoscători ai volumului dat), așadar, echipele au avut câte 5 membri. Filialele, numite mai sus, au delegat câte doi cititori pentru participarea  la ring, cu excepția gazdei care a avut 4 participanți. Cititori au fost reprezentanți ai diverselor instituții școlare de învățământ, precum, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Colegiul Ecologic din Chișinău, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Liceul municipal cu profil sportiv, Liceul Teoretic Liviu Deleanu, Liceul Teoretic Mircea Eliade. Cei mai mulți susținători au avut cei doi reprezentanți ai bibliotecii Onisior Ghibu, colegii de școală, de clasă (7), însoțiți de Veronica Postolachi, profesoară de limbă și literatură română, Liceul Teoretic Mircea Eliade, mama autoarei volumului „Un secret în Los Angeles”. Echipele au purtat nume sugestive cărții Visătorii și Căutătorii de vise. Scorul final a avut o diferență mică: 23,5 pentru Căutătorii de vise și 21,5 pentru Visătorii.

Echipa „Visătorii”, în a doua parte a ringului, luau decizii rapide, au avut răspunsuri complet argumentate, au operat cu figuri de stil. Echipa „Căutătorii de vise” au dat răspunsuri complexe, argumentate, au filosofat despre viață, visare și visuri.

 Ringul a decurs într-o atmosferă amiabilă și plină de umor și voie bună. Participanții au fost activi au venit cu răspunsuri plenare, filosofice, analitice și creative. S-au remarcat prin răspunsuri frumoase, poetice, pline de reflecții  Alex Jangă, (LT Dante Alighieri), echipa Căutătorii de vise, reprezentantul Filialei Târgoviște; Irina Jalbă, căpitanul echipei (LT On. Ghibu), Filiala V. Bielinski, Ecaterina Țîntaru (Liceul municipal cu profil sportiv), Filiala Alba Iulia, din echipa Visătorii și Laurențiu Slănină (LT Mircea Eliade), Filiala On. Ghibu, căpitanul echipei.

Echipa Visătorii:        21,5
Slănină Laurențiu F.
Onisifor Ghibu, L.T. Mircea Eliade
Cojocari Nicoleta F.
Alba Iulia, L.T. Liviu Deleanu
Țîntaru Ecaterina F.
Alba Iulia, Liceul municipal cu profil sportiv
Gheț  Anișoara F.
Târgoviște, Colegiul de Ecologie
Malic Vlada F.
Belinski, L.T. Onisifor Ghibu
Echipa „Căutătorii de vise” – 23,5
1.    Jalbă Irina F.
Belinschi, L.T. Onisifor Ghibu
2.    Jangă Alex F. Târgoviște, L.T. Dante Alighieri
3.    Hioară Erica F.
Onisifor Ghibu, L.T. Mircea Eliade
4.    Gheorghița Mariana F.
Târgoviște, Colegiul de Ecologie
5.    Boian Elena F.
Târgoviște, Colegiul de Ecologie

Liliana Juc, șef filială

2 gânduri despre „Ringul intelectual în baza cărții „Un secret în Los Angeles” de Doina Postolachi, din cadrul Programului de lectură Chișinăul citește

 1. Atât de frumos! 🤗 ❤️ 👍👋📙🌼🌸🌷🏆🥇
  Tocmai am mai găsit câte ceva pe internet despre Ringul Intelectual pe marginea cărții „Un secret în Los Angeles”!
  Acest eveniment are loc în cadrul Campaniei „Chișinăul citește”, în cadrul căreia romanul „Un secret în Los Angeles” a fost desemnat să reprezinte secțiunea ,,Adolescenți” pe anul 2019.

  Detalii noi despre Ringul Intelectual, organizat la Chișinău, cu, printre și pentru elevii liceelor din Chișinău: Liceul Teoretic Dante Alighieri, Colegiul Ecologic din Chișinău, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Liceul municipal cu profil sportiv, Liceul Teoretic Liviu Deleanu, Liceul Teoretic Mircea Eliade.
  Organizatorul evenimentului este Biblioteca Municipala B P Hasdeu, sub egida Doamnei Mariana Harjevschi.

  Am așteptat cu sufletul la gură să aflu rezultatele! 😄🤗❤️❤️❤️❤️❤️❤️🏆🥇

  Dar, până la rezultate, nu pot să omit, să sar cu vederea tot procesul pregătirii.
  Ringul Intelectual s-a dovedit a fi o adevărată Arena a Spiritelor! Ingenioase, proaspete, vii, active, dornice să exploreze, să descopere!

  Elevii sunt cititorii care au validat cartea, conferindu-i un plus de valoare prin propria înțelegere și chiar adăugând un plus de sens din propria imaginație! 🎊🏆🥇❤️🤗

  Din fotografii, am văzut cât de serioasă, minuțioasă și ingenioasă a fost abordarea cărții, sunt convinsă că și echipele au fost foarte interesante!🤗🎀❤️

  Îmi doresc enorm să-i întâlnesc pe toți acești elevi, care au participat la Ringul Intelectual, vara, când voi veni din nou la Chișinău, la o alta întâlnire cu cititorii! 🤗❤️❤️❤️❤️❤️😘

  Mă bucur mult pentru toți cei care au citit, au îndrăgit, au trăit cartea!
  Mă bucur mult pentru carte, că a avut o soartă mai bună decât romanele anterioare…
  Mă întreb cum ar fi fost primit romanul ,,Ambroise” de către acești tineri foarte inteligenți, sensibili, citiți, deschiși la nou, curajoși în a îmbrățișa ineditul și pregătiți să se lase modelați de lecturi transformatoare?

  Le mulțumesc, cordial, tuturor bibliotecilor din Chișinău și din Republica Moldova, care au fost curioase să înfieze cartea!

  Le mulțumesc bibliotecilor implicate în Ringul Intelectual, le mulțumesc tuturor profesorilor și tuturor elevilor participanți!

  Îi felicit pe toți pentru frumoasa pregătire, pentru perseverență, știu că toți elevii au muncit foarte mult pentru acest eveniment cultural și că au avut emoții mari!

  M-a surprins plăcut, m-a uimit și bucurat nespus să văd cum au fost gândite echipele – în Căutători de Vise, în Visători, Donatori, Fauritori și Hoți de Vise -, Visul e o temă complexă, cu un vast teren, pentru a exploata imaginația, pentru a lansa provocări filozofice mintii…
  Îi admir nedisimulat pe toți tinerii care au ales aceasta carte și această deloc ușoară provocare: cea de a fi, măcar pentru o zi, Visători. Astfel, au avut prilejul sa experimenteze, pentru o zi, emoții, sentimente, gânduri, convingeri, bucurii, regrete și speranțe din cele pe care le au o viată întreagă, Visătorii misterioși, ascunși printre noi.
  Nu e deloc ușor să fii Visător, iar elevii care au participat la Ringul Intelectual pentru „Un secret în Los Angeles”, deja știu asta.
  Vă mulțumesc mult, că ați îndrăgit cartea!
  Și eu va iubesc. 🤗❤️😘🏵️💮🌷🌸🌼🏆🥇👍

  Vă îmbrățișez pe toți cu mare drag și sper, îmi doresc să ne întâlnim la vară! 🤗 ❤️

  P. S. Nu știu cum sa fac tag bibliotecilor participante. Ii rog pe toți profesorii și elevii care vor vedea postarea, sa își facă tag iar eu le voi da ,,accept”!

  Rog mult sa susținem articolul, votând ⭐

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s