Parteneri de încredere – un suport sigur în dezvoltarea serviciilor de calitate

 

 Colaborarea eficientă rezidă în făurirea în comun a unor activități, unde ambele părți își afirmă eficiența. Relațiile de parteneriat se construiesc în timp. Aici, putem enumeraurmătoarele instituții partenere: Liceul Teoretic Dante Aligheiri, Liceul Teoretic Orizont, Liceul Teoretic Hyperion, Liceul Columna, Liceul Teoretic Mihail Marinciuc, Liceul Teoretic Doina şi Ion Aldea Teodorovici, Şcoala profesională Nr. 2, Şcoala polivalentă Nr. 9, Centrul Internaţional La Strada, Brigada de Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” Nr. 2, Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Am consolidat parteneriatele existente, diversificând colaborarea. Am inițiat unul nou Centrul Comunitar de Sănătate Mintală din Buiucani (CCSM).

 Pe parcursul anului 2018, am desfășurat mai multe activități în colaborare cu Liceul Teoretic Dante Alighieri: Prima oră din anul de studiu 2018 – Limba, istoria, pâmântul sunt cei trei piloni ce țin o națiune (154 part.); Întâlnire cu scriitorul Ianoș Țurcanu (clasa IV-a, invățătoare Ala Șeptelici) (76 part.); Lansare de carte Copiii basarabeni în Siberia de Margareta Spânu-Cemortan (clasa a III-a, învățătoare Carolina Locoman) (60 part.); Proiectul Național Orașul Meu – Orașul Tău (în colaborare cu Biblioteca Panait Istrati, Brăila).

 O intensă colaborare, anul acesta, am desfășurat-o cu Școala Profesională Nr. 2. La solicitarea pedagogilor sociali din cadrul acestei instituții au fost organizate mai multe activități: medalionul literar-artistic E bunătatea axa astei lumi (42 part.), un omagiu adus scriitorului Dumitru Matcovschi; lecția publică Traficul de ființe umane – consecințele migrației ilegale (28 part.), seară literar-artistică Chișinău – oraș cu farmec de poveste (32 part.).

Lecția publică Holocaust. Dreptul la memorie a fost desfășurată în parteneriat cu biblioteca evreiască Ițic Mangher. Colega Angela Borș, de la Biblioteca evreiască Ițic Mangher, a prestat elevilor de la Șc. Profesională Nr. 2, două ore publice structurate, temeinic documentate, bogate în conținut informativ, cu explicărea noțiunilor holocaust, antisemitism. Au fost prezentate reviste bibliograficice cu ediții de referință unice. Prelegerele au fost interesante pentru toți, elevi, profesori, colegi de la Filiala „Târgoviște”. (La aceste lecții au participat 70 de persoane). La Cafeneaua de Știință din cadrul Campaniei Hora Știnței Hasdeu a fost prestată Lecția publică Nucul și proprietățile lui, concepută în speță pentru grupa de bucătari de la Școla Profesională Nr. 2. Invitată: Tatiana Sîrbu, doctor în științe biologice, conferențiar universitar, Grădina Botanica (Institut). (50 part.) Tot, în cadrul Cafenelei de Știință, a fost livrată colegienilor de la Scoala Profesională Nr. 2 și Școala Profesională Nr. 9, ora publică Internetul și campania electorală. Invitați: Victor Juc, doctor habilitat, profesor, Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice; Ion Mocanu, doctor, conferențiar, Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice.

 În colaborare cu Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, am organizat Colocviul Centenarul Unirii Basarabiei cu România: contextul și semnificația istorică. Participanți la această măsură au fost elevii de la Școala Profesională Nr. 9, împreună cu directoarea Tatiana Caraman, profesoară de istorie, elevii de la Liceul Dante Alighieri, ghidați de profesoara de istorie Natalia Diacenco, elevii de la Liceul Teoretic Mihail Sadoveanu, ghidați de profesoara de istorie Snejana Jangă, care a avut implicare nemijlocită în organizarea acestei activități. (75 de part.).

 În concluzie, putem spune că ne-am racordat la necesitățile partenerilor noștri, am răspuns solicitărilor prin organizarea evenimentelor, i-am antrenat în diverse tipuri și forme de activități, care s-au răsfrâns benefic asupra amândurora, edificând astfel relații de colaborare durabile. În total, 10 activități cu 612 part.

Liliana Juc, șef filială

Un gând despre „Parteneri de încredere – un suport sigur în dezvoltarea serviciilor de calitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s