Teatrul de păpuși „BIBLIOPICII” – un serviciu atractiv!

La 30 septembrie, 2016, în cadrul Nocturnei Bibliotecilor am lansat prin spectacolul „Biblioteca este locul unde orice vis se poate îndeplini” – servicul Teatrul de păpuși „Bibliopicii”.

Scopul serviciului: formarea abilităţilor de a mânui o păpuşă
Obiective: cultivarea dragostei față de exprimarea frumoasă, dezvoltarea creativității și imaginației.
Tipul / domeniul serviciului: cultură şi recreere
Grupul de vârstă: 6 -12 ani.
Forma activităţii: training, workshop
Periodicitate: a doua și a treia zi de joi a lunii, ora 14:00.
Voluntari: Liuba Maxim, jurnalistă Prime TV; Carolina Juc, studentă USM ș.a.
Parteneri: „Stația de Creație cu Irina Cazan” și Liceul ”Dante Alighieri.”
Teatru de păpuşi „Bibliopicii” este un serviciu atractiv, apărut din necesităţile membrilor comunităţii: copii, tineri, adulţi. Numărul lor crește de o ședință la alta, de la un spectacol la altul! Teatrul îi magnetizează și educă pe toţi: atât pe cei care învaţă să fie actori, cât şi pe cei care sunt spectatori. Impactul este unul major – social, cultural și instructiv – copiii învaţă să mânuiască o păpuşă de deget sau de mână, dezvoltă exprimarea corectă, frumoasă, ţinuta scenică și creativitatea. Teatrul de păpuşi „Bibliopicii” de la „Târgovişte” are un feedback pozitiv din partea părinţilor, bucuroşi să-şi ocupe odraslele cu ceva, interesant, util (Ecaterina Paduret Multumiri d-nei Liliana pentru dragostea nesecata de carte pe care o ofera copiilor nostri. MULTUMIRI!. Irina Cazan Vă mulţumim pentru truda, răbdarea, bunătatea şi primirea caldă pe care o primesc copiii noștri la Filiala Târgovişte.); voluntarilor care îşi pot manifesta abilităţile actoriceşti (Liuba Maxim Cu mare drag, abia astept sa mai colaboram!); partenerilor cu care conlucrăm (Carolina Locoman Mulțumim enorm Doamnei Juc pentru clipele de revelație dăruite spectatorilor, cititorilor, pentru colaborarea frumoasă, care durează de 8 ani. Suntem încîntați de toate activitățile organizate de DVS. Bravo micilor actori! Succese! Veronika Dumnean Astept noi colaborari!).
Promovăm serviciul Teatrul de păpuși „Bibliopicii” de fiecare dată când se ivește vreo ocazie: întâlniri cu scriitorii, evenimente, sau simple întrevederi cu partenerii și utilizatorii bibliotecii. Pentru diversitate, dar și pentru a etala bunele practici din cadrul serviciului, am mers cu spectacole la evenimentele Zilele Bibliotecii „Codru”, Zilele Bibliotecii „Nicolae Titulescu” 30 de ani, Lansarea cărții Chișinăul în teatru de Larisa Ungureanu, Comemorarea Poetului Mihai Eminescu la Brigada Ștefan Cel Mare și Sfânt . Cea din urmă prezentare, a fost o experiență unică pentru copiii de la Teatrul de păpuşi „Bibliopicii”, care i-a făcut să trăiască emoţii alese – anturaj diferit, public numeros, aplauze furtunoase. Am participat cu acest serviciu la Târgul Partenerilor Bibliotecilor „Creăm punți spre dezvoltare: Biblioteca Modernă”

https://filialatargoviste.wordpress.com/2017/01/27/targul-bibliotecilor-moderne-din-9-decembrie-2016-2/

Activitatea Teatrului de păpuși „Bibliopicii” este elucidată pe paginile: https://www.facebook.com/filiala.targoviste/;

Fiind în căutare de noi performanțe, organizăm workshop-uri: Exerciții de plasticitate a mânilor, Exerciții de sincronizare, Conducerea păpușii, Conducerea păpușii respectând caracterul personajului, Păpușa sunt eu! Exerciții de dicție. Toate păpușile teatrului „Bibliopicii”sunt creații handmade. Creăm şi perseverăm pentru a avea cel mai util și aducător de valoare serviciu!

Concluzie. În cadrul acestui serviciu avem:
o colecție frumoasă de păpuși;
2 cortine, una pentru Spațiu Copii, cealaltă – Spațiu Științe și Cunoștiințe (Un plan de advocacy realizat)
workshopuri frumoase și utile;
participanții au avut turnee – Biblioteca „Codru”, „Nicolae Titulescu”, Brigada de Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”, Jurnal TV; lansarea cărții Chișinăul în teatru de Larisa Ungureanu;

https://drive.google.com/file/d/1dKlwoXeg3NND20pDAkMX-F5CYbYjlFO6/vieweste un serviciu cu priză la public, căutat de copii și părinți.

https://filialatargoviste.wordpress.com/2017/10/22/din-activitatea-teatrului-de-papusi-bibliopicii/

Impact: 9 traininguri cu 142 participanți, 9 postări /1447 vizualizări (2017)
Videouri de promovare a serviciului Teatrul de păpuși „BIBLIOPICII”
Exerciții de plasticitate de dicție, de respirație, de plasticitate a mânilor: https://www.youtube.com/watch?v=l7xq8IHktY4&t=129s
Workshop în cadrul Serviciului Teatrul de păpuși „BIBLIOPICII”: https://www.youtube.com/watch?v=p0HuJii8M6M
Serviciul Teatru de păpuşi „Bibliopicii” la Bbiblioteca „Târgovişte”: https://www.youtube.com/watch?v=Q7yja3DJdWk
„Păcală și Păcăleasa, Tândală și Tândăleasa la bibliotecă” (Miniatură umoristică):https://www.youtube.com/watch?v=YHZId6Czt8g
Liliana JUC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s