Micii formatori au participat la Evenimentul BiblioTalks: Experiența serviciilor în format Ignite.

 

Alex și Andreea Jangă, elevi la Liceul „Dante Alighieri”, participanți de la inițierea serviciului „Micii europeni” (2010), în vara acestui an s-au produs în rol de  formatori.

 

Pentru realizarea conceptului – prezentare inedită, relevantă, construirea unei pledoarii memorabile, –  Alex și Andreea au primit invitația de a participa la Evenimentul BiblioTalks: Experiența serviciilor în format Ignite.

 

„Micii europeni – un serviciu perfect”

Copii cresc peste tot. Cu ochii lor de spiriduși ghiduși, ei ne fac să ne vedem țara într-un fel nebănuit: neobișnuită, nostimă, specială.

Dar cum să faci să reunești ca într-o imensă cutie cu jucării în mii de culori și luminițe, obiceiurile și poveștile care alcătuiesc o cultură a copilăriei?! Printr-un serviciu.

Sugestia ne oferă volumul Micii europeni, o carte în care te scufunzi printre imagini, pornind într-o aventură pe care o poți începe de oriunde iar și iar, și iar … la nesfârșit. Deschizându-o, pornești nu doar într-o minunată expediție, dar și pe calea mult mai dificilă, dar cu atât mai frumoasă a descoperirii bogățiilor spirituale ale celorlalți. Și tocmai acest din urmă aspect, face din „Micii europeni” o idee, și care este ea? Apropierea de valorile europene, cunoaşterea identităţii şi farmecului fiecărui dintre cele 28 state membre. Cu titlu de argument: (…)

Ședințele serviciului sânt o pistă de deschidere care-i ajută pe participanți să simtă savoarea copilăriei în ţările UE.: ce bomboane le plac, ce-i înspăimântă şi ce-i face să râdă, nume de monştri şi sperietori din fiecare ţară, ce obiceiuri au de Crăciun şi de Paşte, ce fac atunci când le cade un dinte … .

Micii europeni însuşesc de manieră ludică informaţiile noi. Impresiile acumulate sânt transmise prin desen, creionul şi hârtia fiind pe post de aparat de fotografiat. Lectura care se face cu mare poftă este urmată de activități cognitiv-distractive: jocuri, concursuri. Mă veți întreba care este extensiunea practică a serviciului?

Întegrarea informaţiei asimilate în contextul şcolar şi în viaţa practică, altfel spus, în cazul unor călătorii nu imaginare, ci reale prin Europa.

Este un serviciu de 12 stele. Are :

NOUTATE

ORIGINALIETATE

VIZIBILITATE

DURABILITATE

CREDIBILITATE.

Prin el, au trecut 1000 de cititori. Nu doar au trecut dar au învățat și deprins multe. Dar cel mai important, vara aceasta s-au lansat 2 formatori.19148994_1939779916307722_8713846539172027959_nLiliana Juc

Un gând despre „Micii formatori au participat la Evenimentul BiblioTalks: Experiența serviciilor în format Ignite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s